fbpx

Kasva työsi mukana

Koska TMK Energiakoura on alunperin omaan käyttöön suunniteltu, on se kasvanut aina omien urakoiden mukaan monipuolisemmaksi työkaluksi. Urakoiden kasvaessa tarvittiin kouralta uusia ominaisuuksia ja tämän tarpeen pohjalta on kouriin kehitetty useita tehokkaita lisävarusteita. TMK:n lisävarusteiden yhteensopivuudesta on pyritty luomaan saumatonta, mikä mahdollistaa kouran varustelun juuri asiakkaan tarpeiden mukaan. Mikään TMK:n lisävarusteista ei vaadi lisähydrauliikkaa. Testaamme itse kaikkien lisävarusteiden toimivuuden omilla työmaillamme, jotta voimme todella seistä tuotteen takana täydellä sydämellä. Kaikki lisävarusteemme pyrimme suunnittelemaan niin, että niiden jälkiasennus olisi helppoa ja yksinkertaista. Näin olemme saaneet luotua tuotteen joka  pystyy kasvamaan urakoitsijan mukana ja kehittymään aina urakoiden kasvaessa ja monipuolistuessa! Laajan valikoimansa ja helpon muokattavuutensa ansiosta TMK on markkinoiden yksi monipuolisimmista kourista!

 

Linkku

TMK:n Linkku luo kouran käytettävyyteen lisää monipuolisuutta ja nopeutta. Linkku suunniteltiin nopeuttamaan hydraulisen jatkopuomin kanssa työskentelyä, mutta sen ansiosta mahdollistui myös kouran käyttö koneissa jotka eivät itsessään pysty kouraa kallistamaan. Nyt pystymme tarjoamaan ratkaisun myös kouran käyttämiseen esimerkiksi maatalouskuormaimilla ja harvestereilla. Linkun kääntökulma on jopa yli 165 astetta, mikä takaa laajat liikkeet ja riittävän pieni sylinteri pitää huolen liikkeen nopeudesta. Linkku kiinnitetään kouraan pulttikiinnityksellä, jolloin sen voi nopeasti myös irroittaa ja kouraa voi näin käyttää helposti tarpeen vaatiessa myös kaivinkoneella.

 

Joukkokeräin

Joukkokeräin lisää kouran tehokkuutta merkittävästi. Keräin toimii automaattisesti kiinni-auki liikkeellä aina nipun pudottamiseen saakka. Kun koura sulkeutuu, keräinkäpälä aukeaa puun toiselle puolelle. Kun kouraa jälleen avataan, kaappaa keräinkäpälä puut otteeseensa, vasta tämän jälkeen kahmain avautuu. Näin puut pysyvät koko ajan tiukasti otteessa. Vasta nippua pudotettaessa tarvitaan joko 12V tai 24V yhtä sähköventtiiliä tai vaihtoehtoisesti paineventtiiliä, jolla nippu vapautetaan keräimen otteesta. Keräimen yksinkertainen toiminta mahdollistaa nopean ja helpon työskentelyn. Korkean tuottavuutensa vuoksi keräin onkin maailmanlaajuisesti TMK:n suosituin lisävaruste.

 

Karsin

Karsimella saadaan viimeinen silaus niin energiapuun tekoon, kuin TMK 300 lisävarustepakettiinkin. Meillä on markkinoiden ensimmäinen helposti hallittava karsiva koura kaivinkoneeseen, joka toimii ilman rullia tai sykkeitä. Karsiminen on sujuvaa salmiakin muotoisen karsinkolon ansiosta. Salmiakin muoto koneen suuntaisesti antaa liikkumavaraa kouran asennolle puuhun nähden. Näin saadaan aikaan sulava liike, jolloin karsiminen on nopeaa ja ennenkaikkea yksinkertaista. Pohjoismaissa karsin onkin todella suosituin lisävaruste karsitun rangan kysynnän vuoksi. Karsin on mahdollista asentaa myös sähköttömänä. Karsin on helppo liittää myös jälkiasennuksena.

 

Pultattava jatkopuomi

TMK Energiakoura on varusteltavissa kiinteällä jatkopuomilla. Pultattavien sovitelevyjen ansiosta jatkopuomi voidaan irrottaa vaivatta, mikäli jatkopuomi ei sen hetkiseen työhön sovellu. Jatkopuomi on oivallinen lisävaruste varsinkin karsimen kanssa, sillä se tekee liikkestä entistä nopeampaa ja pehmeämpää pidemmän varren ansiosta. Jatkopuomi suunnitteltiin etenkin kauhanpyörittäjän kanssa käytettäväksi, sillä sen avulla saadaan pidettyä pyörittäjän arat letkut turvallisen välimatkan päässä oksista ja näin minimoidaan letkuille aiheutuvat vahingot.

 

Hydraulinen jatkopuomi

 

Hydraulinen jatkopuomi on ammatilaisen valinta. Pikakiinnikkeeseen kiinnitettävä hydraulinen jatkopuomi tuo alan ammattilaisille paljon kaivattua lisäulottuvuutta, kuitenkaan ketteryydestä tinkimättä. Pelkän jatkopuomin pituus on noin 2 metriä ja lisäjatko liukuu puomin sisästä vielä 1,6 metriä . Jatkopuomin avulla voidaankin saavuttaa noin 3,6 metrin lisäulottuvuus, riippuen kiinnikkeen paikasta. Jatkopuomin käyttö on yksinkertaista ja siirtyminen takaisin kaivuutyöhön on nopeaa ja helppoa. Puomin suunnittelussa on huomioitu metsänharvennuksissa tarvittavat ominaisuudet ja kone mahtuu kääntymään ahtaimmissakin paikoissa myös jatkopuomin ollessa kiinni. Jatkopuomin takapää on vahvennettu, jotta sitä voidaan käyttää avuksi konetta siirreltäessä ja esimerkiksi ojia ylitettäessä.

Takaisin ylös