fbpx

Käyttäjältä. Käyttäjille.

Syyskuu 2009. Hankasalmelaisen metsätilan lähimetsästä nousee savua. Lähempää tilannettua tarkasteltua kyseessä ei suinkaan ollut metsäpalo, vaan Tenho Koposen sisällä kiehuu. Aikaisemmin samana vuonna ostettu energiakoura on jälleen rikki ja nyt Tenho on saanut tarpeekseen. Täytyy olla parempi tapa metsiä hoitaa, moottorisahankaan kanssa ei viitsisi enää metsässä rymytä.

Kesäkuu 2017. TMK:n tuoteperhe on saanut kaksi uutta jäsentä, kun TMK 200 ja TMK 400 esiteltiin suurelle yleisölle Elmia Wood messuilla Ruotsissa. Tämän vuonna 2009 tapahtuneen turhautumisen pohjalta on syntynyt yritys joka valmistaa Energiakouria ja lisälaitteita metsänharvennuksiin ja -raivuksiin. Suuren kysynnän vuoksi TMK on juuri esitellyt myös pienemmän ja suuremman mallin vastatakseen asiakkaiden toiveisiin.

TMK Energiakoura Oy:n tuotteet ovat alunperin omaan käyttöön suunniteltu, ja jotta edellä mainituilta turhautumisilta vältyttäisiin, oli tuotteiden oltava tehokkaita, yksinkertaisia käyttää ja ennen kaikkea kestäviä. Olemme huomanneet että näitä argumentteja arvostavat myös lukuisat muutkin urakoitsijat ja maanviljelijät ympäri maailmaa, TMK on kasvanut kuluneen muutaman vuoden aikana yhden miehen harrastuksesta kansainvälisesti erittäin arvostetuksi yrikseksi, jonka tuotteita löytyy jo Etelä Koreasta USA:han, sekä Norjasta Uuteen-Seelantiin.
Tehokkaampaa työskentelyä – Vähemmän huoltamista.
Valitse sinäkin TMK.

“Olen maansiirtoalan yrittäjä Keski-Suomesta. Minulla on myös maa- ja metsätila, jonka nuorenmetsän kunnostus oli huonolla mallilla. Silloin kun metsään olisi joutanut, siellä oli liian paljon lunta. Myös kaivinkone seisoi pihamaalla jouten. Lähdin miettimään miten tämän yhtälön saisi ratkaistua.
Syystalvella 2009 aloin rakentamaan verstaassani giljotiinikouraa. Sen tuli olla mahdollisimman yksinkertainen, kestävä, tehokas ja rakenteeltaan sellainen, että pystyyn jäävän puuston vauriot saadaan minimoitua. Syntyi prototyyppi, joka kesti käytössä reilun puoli tuntia. Eikun pajalle takaisin ja muutaman erehdyksen jälkeen syntyi tuote, jolla oli yllättävän näppärä tehdä ensiharvennusta lyhytperäisellä kaivinkoneella.

Aikani kouralla työskenneltyä syntyi ajatus, että josko joku muukin tarvitsee samanlaisen laitteen. Kutsuin appeni Reijon luokseni metsään. Eläköitynyt suunnittelija tulikin mitan ja piirustuslehtiön kanssa ja niin luonnostelimme ensimmäiset piirustukset paperille. Veljeni Mika on ammatiltaan suunnitteluinsinööri ja hän piirsi tietokoneella sellaiset piirustukset, joita tämän päivän metallipaja osaa lukea. Tänä päivänä myös Mika on täysipäiväisesti TMK:n palveluksessa. Niinpä keväällä 2010 ajelin kouran ja piirustusten kanssa Multialle. Multimek Oy suostui valmistamaan viiden kappaleen koesarjan. Kotikutoiset videot Youtubessa saivat ihmiset kiinnostumaan edullisesta ja yksinkertaisesta tuotteesta. Muutamia parannuksia olemme matkan varrella tehneet, mutta perustaltaan koura on alkuperäinen. Nyt kouria on valmistettu yli 1700 kpl ja asiakkailta saatu hieno palaute rohkaisee jatkamaan!”

Hankasalmella 01.03.2019
Tenho Markus Koponen

 

TMK Energiakoura Oy on Hankasalmelta ponnistava yritys, joka valmistaa energiakouria ja niiden lisävarusteita muun muassa kaivinkoneisiin, kurottajiin ja pienkuormaimiin. Yritys on perustettu vuonna 2013, kun yhden miehen harrastuksesta alkoi kehittymään ammattimaista liiketoimintaa. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan kokonaan Suomessa laadukkaista materiaaleista.

TMK:lla on vakiintunut vientiverkosto muun muassa Eurooppassa ja Pohjois-Amerikkassa, ja uusia vientikanavia aukeaa jatkuvasti ympäri maailmaa. TMK on alan johtavia valmistajia Suomessa ja yrityksen tavoitteena on nousta yhdeksi parhaiten tunnetuimmaksi alan valmistajaksi maailmanlaajuisesti. TMK Energiakoura Oy on jo usean vuoden ajan panostanut vahvasti tuotekehitykseen ja tästä johtuen onnistunut tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja energiapuualalle. Yrityksen tavoitteena on kulkea myös jatkossa alan kehityksen aallonharjalla.

Takaisin ylös