fbpx

TMK 200

"Beaver"

TMK 200 ”Beaver” on TMK tuoteperheen uusin tulokas. Beaverin pieni koko ja tarkasti suunniteltu rakenne tekevätkin uusimmasta tulokkaasta optimaalisen kouran esimerkiksi traktorin maatalouskuormaimiin, minikuormaimiin ja pieniin kaivinkoneisiin. Tämä vain 165 kiloa painava voimanpesä pystyy katkaisemaan jouhevasti 200 -millisen puun.

200 mm

165 kg

2-8 tonnia

Lue lisää Beaverista
+

Kevyen painonsa ja kestävän kotelomaisen rakenteensa ansiosta TMK 200 soveltuu laaja-alaisesti aina ojien siistimisestä metsien harvennukseen. Erityismuotoiltu terä mahdollistaa pientenkin risujen leikkaamisen siististi ja isotkin puut pysyvät terän juuressa lähellä kahmainta missä puristusvoima on suurin. Leikkauksen yhteydessä tapahtuva saksimainen liike takaa myös että leikkuujälki on siisti, eivätkä risut lähde juurineen. TMK Beaverin suositeltu käyttöpaine on sylinteristä riippuen 160-250 baaria.

Lisävarusteet

Tehokkaat lisävarusteet laajentavat työmahdollisuuksiasi.

Kasva työsi mukana
+

Joukkokeräin

Joukkokeräin lisää kouran tehokkuutta merkittävästi. Keräin toimii automaattisesti kiinni-auki liikkeellä aina nipun pudottamiseen saakka. Kun koura sulkeutuu, keräinkäpälä aukeaa puun toiselle puolelle. Kun kouraa jälleen avataan, kaappaa keräinkäpälä puut otteeseensa, vasta tämän jälkeen kahmain avautuu. Näin puut pysyvät koko ajan tiukasti otteessa. Vasta nippua pudotettaessa tarvitaan joko yhtä sähköventtiiliä tai vaihtoehtoisesti paineventtiiliä, jolla nippu vapautetaan keräimen otteesta. Keräimen yksinkertainen toiminta mahdollistaa nopean ja helpon työskentelyn. Korkean tuottavuutensa vuoksi keräin onkin maailmanlaajuisesti TMK:n suosituin lisävaruste.

Karsin

Karsimella saadaan viimeinen silaus niin energiapuun tekoon, kuin TMK 400, TMK 300 & TMK 200 lisävarustepakettiinkin. Meillä on markkinoiden ensimmäinen helposti hallittava karsiva koura kaivinkoneeseen, joka toimii ilman rullia tai sykkeitä. Karsiminen on sujuvaa salmiakin muotoisen karsinkolon ansiosta. Salmiakin muoto koneen suuntaisesti antaa liikkumavaraa kouran asennolle puuhun nähden. Näin saadaan aikaan sulava liike, jolloin karsiminen on nopeaa ja ennenkaikkea yksinkertaista. Pohjoismaissa karsin onkin todella suosituin lisävaruste karsitun rangan kysynnän vuoksi. Karsin on mahdollista asentaa myös sähköttömänä. Karsin on helppo liittää myös jälkiasennuksena.

Kiinteä linkku

TMK:n Linkku luo kouran käytettävyyteen lisää monipuolisuutta ja nopeutta. Linkku suunniteltiin nopeuttamaan hydraulisen jatkopuomin kanssa työskentelyä, mutta sen ansiosta mahdollistui myös kouran käyttö koneissa jotka eivät itsessään pysty kouraa kallistamaan. Nyt pystymme tarjoamaan ratkaisun myös kouran käyttämiseen esimerkiksi maatalouskuormaimilla ja harvestereilla. Linkun kääntökulma on jopa yli 180 astetta, mikä takaa laajat liikkeet ja riittävän pieni sylinteri pitää huolen liikkeen nopeudesta. Linkku kiinnitetään kouraan pulttikiinnityksellä, jolloin sen voi nopeasti myös irroittaa ja kouraa voi näin käyttää helposti tarpeen vaatiessa myös kaivinkoneella.

Sovitelevyt

Pultattavat pikakiinnikkeet mahdollistaa käytön usealla eri koneella.

Halkaisuterä

Halkaisuterällä saat viimeisteltyä kouralla leikkaamasi puut sopivan paksuisiksi, ilman turhaa säätöä. Halkaisuterä kiinnittyy kouran kylkeen nopeasti kolmella pultilla. Halkaisuterä toimii parhaiten irtoterämalleissa, kun puiden kuormaamisen voi näin tehdä samalla kouralla.

Kantapää

Kantapäällä saat lisätukevuutta ja luotettavuutta kouraan maastossa likkuessa. Sillä voit huoletta ottaa tukea, oli koneen koko mikä tahansa. Kantapää kiinnittyy kouran takaosaan pulteilla tarjoten loistavan tukipisteen kaivurin liikutteluun.

Sylinterivaihtoehdot

TMK 200 on varusteltavissa eri sylinterivaihtoehdoilla.

1. Normaali pääsylinteri, suositeltu paine 180-250 baaria
2. Isompi pääsylinteri, suositeltu paine 160-180 bar, normaalin max 280 baarin sijaan.
3. TMK Turbo on patentoitu teleskooppisylinteri, jossa pienempi sylinteri toimii aina ensin, jolloin liike on nopeaa, ja kun pienen sylinterin voima loppuu tulee iso sylinteri automaattisesti mukaan. Näin saadaan erittäin nopea liike kuitenkaan yhtään puristusvoimaa heikentämättä. TMK Turbon suositeltu paine on 160-180 baaria.

TMK Turbo ja isompi pääsylinteri ovat erinomaisia valintoja varsinkin kauhanpyörittäjien kanssa työskennellessä jolloin alennettu paine ei estä suurienkaan puiden katkaisua. TMK Turbo kasvattaa työtehokkuuttasi jopa 15%!

Videot

Lisää videoita
+

    Kuvat

    Tekniset tiedot

    Sylinteritaulukko

    Mitat

    Takaisin ylös