fbpx

TMK 200

"Beaver"

TMK 200 ”Beaver” on TMK tuoteperheen uusin tulokas. Beaverin pieni koko ja tarkasti suunniteltu rakenne tekevätkin uusimmasta tulokkaasta optimaalisen kouran esimerkiksi traktorin maatalouskuormaimiin, minikuormaimiin ja pieniin kaivinkoneisiin. Tämä vain 165 kiloa painava voimanpesä pystyy katkaisemaan jouhevasti 200 -millisen puun.

200 mm

165 kg

2-8 tonnia

Lue lisää Beaverista
+

Kevyen painonsa ja kestävän kotelomaisen rakenteensa ansiosta TMK 200 soveltuu laaja-alaisesti aina ojien siistimisestä metsien harvennukseen. Erityismuotoiltu terä mahdollistaa pientenkin risujen leikkaamisen siististi ja isotkin puut pysyvät terän juuressa lähellä kahmainta missä puristusvoima on suurin. Leikkauksen yhteydessä tapahtuva saksimainen liike takaa myös että leikkuujälki on siisti, eivätkä risut lähde juurineen. TMK Beaverin suositeltu käyttöpaine on sylinteristä riippuen 180-300 baaria.

Lisävarusteet

Tehokkaat lisävarusteet laajentavat työmahdollisuuksiasi.

Kasva työsi mukana
+

Risuterä

Risuterän ansiosta voit leikata kaikkein pienimmätkin risut nätisti. Pultattava lisäterä teroitetaan vain toiselta puolelta ja se poistaa kahmaimen ja terän välissä olevan välin. Tämän ansiosta leikkuuliikkeestä tulee saksimaisempi ja jopa kaikkein taipuisimmat risut leikkaantuvat siististi. Tämä on siis hakettajan unelma! TMK Risuterällä on mahdollista leikata 0 – 15 cm puita, eikä sillä tulisi leikata isompia puita.

Roikkuva linkku

Roikkuva linkku on traktoriurakoitsijoiden luottovalinta. Työskentelyyn puutavarakuormaimen kanssa on jo totuttu ja samaa työtapaa halutaan jatkaa myös kouran kanssa. Roikkuva linkku asennetaan pyörittäjän alle, jolloin se toimii samalla periaatteella kuin myös muut metsäperävaunujen lisävarusteet. Pyöritettävyyden säilyessä myös suoraan kyytiin lastaaminen on helpompaa. Vapaasti roikkuvana TMK Energiakoura kuitenkin menettää paljon hyviä ominaisuuksiaan ja varsinkin karsiminen hankaloituu huomattavasti.

Joukkokeräin

Joukkokeräin lisää kouran tehokkuutta merkittävästi. Keräin toimii automaattisesti kiinni-auki liikkeellä aina nipun pudottamiseen saakka. Kun koura sulkeutuu, keräinkäpälä aukeaa puun toiselle puolelle. Kun kouraa jälleen avataan, kaappaa keräinkäpälä puut otteeseensa, vasta tämän jälkeen kahmain avautuu. Näin puut pysyvät koko ajan tiukasti otteessa. Vasta nippua pudotettaessa tarvitaan joko yhtä sähköventtiiliä tai vaihtoehtoisesti paineventtiiliä, jolla nippu vapautetaan keräimen otteesta. Keräimen yksinkertainen toiminta mahdollistaa nopean ja helpon työskentelyn. Korkean tuottavuutensa vuoksi keräin onkin maailmanlaajuisesti TMK:n suosituin lisävaruste.

Karsin

Karsimella saadaan viimeinen silaus niin energiapuun tekoon, kuin TMK 400, TMK 300 & TMK 200 lisävarustepakettiinkin. Meillä on markkinoiden ensimmäinen helposti hallittava karsiva koura kaivinkoneeseen, joka toimii ilman rullia tai sykkeitä. Karsiminen on sujuvaa salmiakin muotoisen karsinkolon ansiosta. Salmiakin muoto koneen suuntaisesti antaa liikkumavaraa kouran asennolle puuhun nähden. Näin saadaan aikaan sulava liike, jolloin karsiminen on nopeaa ja ennenkaikkea yksinkertaista. Pohjoismaissa karsin onkin todella suosituin lisävaruste karsitun rangan kysynnän vuoksi. Karsin on mahdollista asentaa myös sähköttömänä. Karsin on helppo liittää myös jälkiasennuksena.

Kiinteä linkku

TMK:n Linkku luo kouran käytettävyyteen lisää monipuolisuutta ja nopeutta. Linkku suunniteltiin nopeuttamaan hydraulisen jatkopuomin kanssa työskentelyä, mutta sen ansiosta mahdollistui myös kouran käyttö koneissa jotka eivät itsessään pysty kouraa kallistamaan. Nyt pystymme tarjoamaan ratkaisun myös kouran käyttämiseen esimerkiksi maatalouskuormaimilla ja harvestereilla. Linkun kääntökulma on jopa yli 180 astetta, mikä takaa laajat liikkeet ja riittävän pieni sylinteri pitää huolen liikkeen nopeudesta. Linkku kiinnitetään kouraan pulttikiinnityksellä, jolloin sen voi nopeasti myös irroittaa ja kouraa voi näin käyttää helposti tarpeen vaatiessa myös kaivinkoneella.

Sovitelevyt

Pultattavat pikakiinnikkeet mahdollistaa käytön usealla eri koneella.

Halkaisuterä

Halkaisuterällä saat viimeisteltyä kouralla leikkaamasi puut sopivan paksuisiksi, ilman turhaa säätöä. Halkaisuterä kiinnittyy kouran kylkeen nopeasti kolmella pultilla. Halkaisuterä toimii parhaiten irtoterämalleissa, kun puiden kuormaamisen voi näin tehdä samalla kouralla.

Kantapää

Kantapäällä saat lisätukevuutta ja luotettavuutta kouraan maastossa likkuessa. Sillä voit huoletta ottaa tukea, oli koneen koko mikä tahansa. Kantapää kiinnittyy kouran takaosaan pulteilla tarjoten loistavan tukipisteen kaivurin liikutteluun.

Sylinterivaihtoehdot

TMK 200 on varusteltavissa eri sylinterivaihtoehdoilla.

1. Normaali pääsylinteri, Tällä aloitettiin kouraa kehitettäessä. Kun aluskoneesta löytyy 280-300 baria painetta, normaali pääsylinteri on turvallinen valinta.
2. Isompi pääsylinteri, Kun ensimmäiset kourat lähetettiin ulkomaille tuli viestiä ettei jytyä ollut tarpeeksi. Ilmeni että muualla ovat paineet koneissa pääosin matalampia ja myös puusto kovempaa. Iso pääsylinteri lisättiin vastaamaan tähän huutoon.
3. TMK Turbo on patentoitu teleskooppisylinteri jossa pienempi sylinteri toimii aina ensin ja iso tulee mukaan vasta kuin pienemmän sylinteri voima loppuu. Näin saadaan valjastettua pienen sylinterin nopeus ja ison sylinterin voima ilman kompromisseja. TMK Turbo kasvattaa työtehokkuuttasi jopa 15%.
4. HD sylinteri, Erityisesti pienten koneiden voimanpesä. Kun rajoitetulla paineella täytyy silti saada iso puu poikki, on HD sylinteri vastaus tähän haasteeseen. Hd sylinterin avulla voidaan toimia jopa 180 barin kanssa yhä tehokkaasti myös isommalla puustolla.

Videot

Lisää videoita
+

  Kuvat

  Lisää kuvia
  +

  Tekniset tiedot

  Sylinteritaulukko

  Mitat

  Takaisin ylös