fbpx

TMK 300

Aito ja alkuperäinen

Tarkan suunnittelun ja muotoilun tuloksena syntyi tehokas ja helppo käyttöinen energiakoura. Kotimaisuus sekä huippulaadukkaiden materiaalien käyttö luovat kestävän rakenteen ja luotettavuuden, joka kestää kovimmissakin tilanteissa.

300 mm

260 kg

5-20 tonnia

Lue lisää TMK 300:sta
+

TMK Energiakoura on luotu kestämään. Siksi TMK Energiakoura onkin valmistettu suurlujuuksisesta Hardox -teräksestä. Leikkuuteräksi teroitettu pohjalevy on Hardox 500 terästä, joka kestää kovaakin kulutusta ja vääntöä. Terälevy uppoaa paksuunkin puuhun helposti ja v-mallinen keräintasku pitää puun varmasti otteessaan. Huolellisen suunnittelun ja testauksen ansiosta olemme saaneet luotua nerokkaan rakenteen, jonka ansiosta terälevy kestää vain 12 millisenä. TMK energiakoura soveltuu keveytensä ansiosta jopa alle 5-tonniseen koneeseen, mutta kestää hyvin myös 20-tonnisen koneen rasituksen.

TMK 300 sopii helppokäyttöisyytensä vuoksi satunnaiskäyttäjälle ja tehokkuutensa ansiosta aina ammattilaiskäyttöön asti. Tuoteperheen matriarkalla on painoa vain 260kg, minkä ansioista tämä koura soveltuu kevyessä päässä jopa 5-tonniseen koneeseen, mutta kestää myös 20-tonnisen raskaan sarjan koneen rasituksen. Kotelomaisen rakenteen ja tehokkaan terän ansiosta 30 senttinenkin puu katkeaa jouhevasti. Kouraa on mahdollista käyttää myös suurimmissa pienkuormaimissa. Suositeltu käyttöpaine TMK 300:lla on sylinteristä riippuen 180-300 baaria.

Lisävarusteet

Tehokkaat lisävarusteet laajentavat työmahdollisuuksiasi.

Kasva työsi mukana
+

Risuterä

Risuterän ansiosta voit leikata kaikkein pienimmätkin risut nätisti. Pultattava lisäterä teroitetaan vain toiselta puolelta ja se poistaa kahmaimen ja terän välissä olevan välin. Tämän ansiosta leikkuuliikkeestä tulee saksimaisempi ja jopa kaikkein taipuisimmat risut leikkaantuvat siististi. Tämä on siis hakettajan unelma! TMK Risuterällä on mahdollista leikata 0 – 15 cm puita, eikä sillä tulisi leikata isompia puita.

RisuKahmain

Kaikki metsänhoitajat tietää, kuinka tympeitä pienet ja taipuisat risut on. Varsinkin keväisin. Ne tuntuu aina löytävän pienimmänkin välin mihin mennä ja sitten ne lähtevät juurineen ylös ja tekee kauhean sotkun. Myös hakkuri kiittää kun mukana tulee multaa ja kiviä. Meidän Risukahamain poistaa terän ja kahmaimen välistä pienimmänkin välin ja sen jälkeen risuilla ei ole enää mitään väliä mihin taipua. Risukahmaimen terä toimii niinkuin sakset yhdessä kouran terän kanssa, jolloin pienimmätkin risut leikkaantuu siististi. Ja mikä parasta Risukahmaimessa oleva vastaterä auttaa myös hieman isoa puuta leikatessa. Tätä me kutsumme todelliseksi win-win tilanteeksi.

Joukkokeräin

Joukkokeräin lisää kouran tehokkuutta merkittävästi. Keräin toimii automaattisesti kiinni-auki liikkeellä aina nipun pudottamiseen saakka. Kun koura sulkeutuu, keräinkäpälä aukeaa puun toiselle puolelle. Kun kouraa jälleen avataan, kaappaa keräinkäpälä puut otteeseensa, vasta tämän jälkeen kahmain avautuu. Näin puut pysyvät koko ajan tiukasti otteessa. Vasta nippua pudotettaessa tarvitaan joko yhtä sähköventtiiliä tai vaihtoehtoisesti paineventtiiliä, jolla nippu vapautetaan keräimen otteesta. Keräimen yksinkertainen toiminta mahdollistaa nopean ja helpon työskentelyn. Korkean tuottavuutensa vuoksi keräin onkin maailmanlaajuisesti TMK:n suosituin lisävaruste.

Karsin

Karsimella saadaan viimeinen silaus niin energiapuun tekoon, kuin TMK 400, TMK 300 & TMK 200 lisävarustepakettiinkin. Meillä on markkinoiden ensimmäinen helposti hallittava karsiva koura kaivinkoneeseen, joka toimii ilman rullia tai sykkeitä. Karsiminen on sujuvaa salmiakin muotoisen karsinkolon ansiosta. Salmiakin muoto koneen suuntaisesti antaa liikkumavaraa kouran asennolle puuhun nähden. Näin saadaan aikaan sulava liike, jolloin karsiminen on nopeaa ja ennenkaikkea yksinkertaista. Pohjoismaissa karsin onkin todella suosituin lisävaruste karsitun rangan kysynnän vuoksi. Karsin on mahdollista asentaa myös sähköttömänä. Karsin on helppo liittää myös jälkiasennuksena.

Hydraulinen jatkopuomi

Hydraulinen jatkopuomi on ammatilaisen valinta. Pikakiinnikkeeseen kiinnitettävä hydraulinen jatkopuomi tuo alan ammattilaisille paljon kaivattua lisäulottuvuutta, kuitenkaan ketteryydestä tinkimättä. Pelkän jatkopuomin pituus on noin 2 metriä ja lisäjatko liukuu puomin sisästä vielä 1,6 metriä . Jatkopuomin avulla voidaankin saavuttaa noin 3,6 metrin lisäulottuvuus, riippuen kiinnikkeen paikasta. Jatkopuomin käyttö on yksinkertaista ja siirtyminen takaisin kaivuutyöhön on nopeaa ja helppoa. Puomin suunnittelussa on huomioitu metsänharvennuksissa tarvittavat ominaisuudet ja kone mahtuu kääntymään ahtaimmissakin paikoissa myös jatkopuomin ollessa kiinni. Jatkopuomin takapää on vahvennettu, jotta sitä voidaan käyttää avuksi konetta siirreltäessä ja esimerkiksi ojia ylitettäessä.

Kiinteä jatkopuomi

TMK 300 on varusteltavissa kiinteällä jatkopuomilla. Pultattavien sovitelevyjen ansiosta jatkopuomi voidaan irrottaa vaivatta, mikäli jatkopuomi ei sen hetkiseen työhön sovellu. Jatkopuomi on oivallinen lisävaruste varsinkin karsimen kanssa, sillä se tekee liikkestä entistä nopeampaa ja pehmeämpää pidemmän varren ansiosta. Jatkopuomi suunnitteltiin etenkin kauhanpyörittäjän kanssa käytettäväksi, sillä sen avulla saadaan pidettyä pyörittäjän arat letkut turvallisen välimatkan päässä oksista ja näin minimoidaan letkuille aiheutuvat vahingot.

Kallistin

Haluatko leikata isoja roikkuvia oksia? Tai työskennellä epätasaisessa maastossa ja jättää kannon mahdollisimman lyhyeksi? Vai tarvistetko vain vähän lisää ketteryyttä puiden pinoamiseksi? Kallistin on juuri oikea lisäominaisuus sinulle. Kallistin sopii sekä TMK 300 että TMK 400 malleihin ja kestää kovan työn asettamat haasteet metsäolosuhteissa. Kallistin kallistuu 90° kumpaankin suuntaan, joten sillä on helppoa leikata pitkiä oksia, mutta se myös antaa kouralle lisäketteryyttä ja sillä saatkin liikuteltua leikattua puuta helposti. Kallistinta voidaan käyttää joko omalla hydrauliikkalinjalla tai kouran linjalla hieman 6/2 sähköventtiilin apua käyttäen.

Kiinteä linkku

TMK:n Linkku luo kouran käytettävyyteen lisää monipuolisuutta ja nopeutta. Linkku suunniteltiin nopeuttamaan hydraulisen jatkopuomin kanssa työskentelyä, mutta sen ansiosta mahdollistui myös kouran käyttö koneissa jotka eivät itsessään pysty kouraa kallistamaan. Nyt pystymme tarjoamaan ratkaisun myös kouran käyttämiseen esimerkiksi maatalouskuormaimilla ja harvestereilla. Linkun kääntökulma on jopa yli 180 astetta, mikä takaa laajat liikkeet ja riittävän pieni sylinteri pitää huolen liikkeen nopeudesta. Linkku kiinnitetään kouraan pulttikiinnityksellä, jolloin sen voi nopeasti myös irroittaa ja kouraa voi näin käyttää helposti tarpeen vaatiessa myös kaivinkoneella.

Sovitelevyt

Pultattavat pikakiinnikkeet mahdollistaa käytön usealla eri koneella.

Halkaisuterä

Halkaisuterällä saat viimeisteltyä kouralla leikkaamasi puut sopivan paksuisiksi, ilman turhaa säätöä. Halkaisuterä kiinnittyy kouran kylkeen nopeasti kolmella pultilla. Halkaisuterä toimii parhaiten irtoterämalleissa, kun puiden kuormaamisen voi näin tehdä samalla kouralla.

Kantapää

Kantapäällä saat lisätukevuutta ja luotettavuutta kouraan maastossa likkuessa. Sillä voit huoletta ottaa tukea, oli koneen koko mikä tahansa. Kantapää kiinnittyy kouran takaosaan pulteilla tarjoten loistavan tukipisteen kaivurin liikutteluun.

Sylinterivaihtoehdot

TMK 300 on varusteltavissa eri sylinterivaihtoehdoilla.

1. Normaali pääsylinteri, Tällä aloitettiin kouraa kehitettäessä. Kun aluskoneesta löytyy 280-300 baria painetta, normaali pääsylinteri on turvallinen valinta.
2. Isompi pääsylinteri, Kun ensimmäiset kourat lähetettiin ulkomaille tuli viestiä ettei jytyä ollut tarpeeksi. Ilmeni että muualla ovat paineet koneissa pääosin matalampia ja myös puusto kovempaa. Iso pääsylinteri lisättiin vastaamaan tähän huutoon.
3. TMK Turbo on patentoitu teleskooppisylinteri jossa pienempi sylinteri toimii aina ensin ja iso tulee mukaan vasta kuin pienemmän sylinteri voima loppuu. Näin saadaan valjastettua pienen sylinterin nopeus ja ison sylinterin voima ilman kompromisseja. TMK Turbo kasvattaa työtehokkuuttasi jopa 15%.
4. HD sylinteri, Erityisesti pienten koneiden voimanpesä. Kun rajoitetulla paineella täytyy silti saada iso puu poikki, on HD sylinteri vastaus tähän haasteeseen. Hd sylinterin avulla voidaan toimia jopa 180 barin kanssa yhä tehokkaasti myös isommalla puustolla.

Videot

Lisää videoita
+

  Kuvat

  Lisää kuvia
  +

  Tekniset tiedot

  Sylinteritaulukko

  Mitat

  Takaisin ylös