fbpx

TMK 300

Aito ja alkuperäinen

Tarkan suunnittelun ja muotoilun tuloksena syntyi tehokas ja helppo käyttöinen energiakoura. Kotimaisuus sekä huippulaadukkaiden materiaalien käyttö luovat kestävän rakenteen ja luotettavuuden, joka kestää kovimmissakin tilanteissa.

300 mm

295 kg

5-20 tonnia

Lue lisää TMK 300:sta
+

TMK Energiakoura on luotu kestämään. Siksi TMK Energiakoura onkin valmistettu suurlujuuksisesta Hardox -teräksestä. Leikkuuteräksi teroitettu pohjalevy on Hardox 500 terästä, joka kestää kovaakin kulutusta ja vääntöä. Terälevy uppoaa paksuunkin puuhun helposti ja v-mallinen keräintasku pitää puun varmasti otteessaan. Huolellisen suunnittelun ja testauksen ansiosta olemme saaneet luotua nerokkaan rakenteen, jonka ansiosta terälevy kestää vain 12 millisenä. TMK energiakoura soveltuu keveytensä ansiosta jopa alle 5-tonniseen koneeseen, mutta kestää hyvin myös 20-tonnisen koneen rasituksen.

TMK 300 sopii helppokäyttöisyytensä vuoksi satunnaiskäyttäjälle ja tehokkuutensa ansiosta aina ammattilaiskäyttöön asti. Tuoteperheen matriarkalla on painoa vain 295kg, minkä ansioista tämä koura soveltuu kevyessä päässä jopa 5-tonniseen koneeseen, mutta kestää myös 20-tonnisen raskaan sarjan koneen rasituksen. Kotelomaisen rakenteen ja tehokkaan terän ansiosta 30 senttinenkin puu katkeaa jouhevasti. Kouraa on mahdollista käyttää myös suurimmissa pienkuormaimissa. Suositeltu käyttöpaine TMK 300:lla on sylinteristä riippuen 220-280 baaria.

Lisävarusteet

Tehokkaat lisävarusteet laajentavat työmahdollisuuksiasi.

Kasva työsi mukana
+

Joukkokeräin

Joukkokeräin lisää kouran tehokkuutta merkittävästi. Keräin toimii automaattisesti kiinni-auki liikkeellä aina nipun pudottamiseen saakka. Kun koura sulkeutuu, keräinkäpälä aukeaa puun toiselle puolelle. Kun kouraa jälleen avataan, kaappaa keräinkäpälä puut otteeseensa, vasta tämän jälkeen kahmain avautuu. Näin puut pysyvät koko ajan tiukasti otteessa. Vasta nippua pudotettaessa tarvitaan joko yhtä sähköventtiiliä tai vaihtoehtoisesti paineventtiiliä, jolla nippu vapautetaan keräimen otteesta. Keräimen yksinkertainen toiminta mahdollistaa nopean ja helpon työskentelyn. Korkean tuottavuutensa vuoksi keräin onkin maailmanlaajuisesti TMK:n suosituin lisävaruste.

Karsin

Karsimella saadaan viimeinen silaus niin energiapuun tekoon, kuin TMK 400, TMK 300 & TMK 200 lisävarustepakettiinkin. Meillä on markkinoiden ensimmäinen helposti hallittava karsiva koura kaivinkoneeseen, joka toimii ilman rullia tai sykkeitä. Karsiminen on sujuvaa salmiakin muotoisen karsinkolon ansiosta. Salmiakin muoto koneen suuntaisesti antaa liikkumavaraa kouran asennolle puuhun nähden. Näin saadaan aikaan sulava liike, jolloin karsiminen on nopeaa ja ennenkaikkea yksinkertaista. Pohjoismaissa karsin onkin todella suosituin lisävaruste karsitun rangan kysynnän vuoksi. Karsin on mahdollista asentaa myös sähköttömänä. Karsin on helppo liittää myös jälkiasennuksena.

Hydraulinen jatkopuomi

Hydraulinen jatkopuomi on ammatilaisen valinta. Pikakiinnikkeeseen kiinnitettävä hydraulinen jatkopuomi tuo alan ammattilaisille paljon kaivattua lisäulottuvuutta, kuitenkaan ketteryydestä tinkimättä. Pelkän jatkopuomin pituus on noin 2 metriä ja lisäjatko liukuu puomin sisästä vielä 1,6 metriä . Jatkopuomin avulla voidaankin saavuttaa noin 3,6 metrin lisäulottuvuus, riippuen kiinnikkeen paikasta. Jatkopuomin käyttö on yksinkertaista ja siirtyminen takaisin kaivuutyöhön on nopeaa ja helppoa. Puomin suunnittelussa on huomioitu metsänharvennuksissa tarvittavat ominaisuudet ja kone mahtuu kääntymään ahtaimmissakin paikoissa myös jatkopuomin ollessa kiinni. Jatkopuomin takapää on vahvennettu, jotta sitä voidaan käyttää avuksi konetta siirreltäessä ja esimerkiksi ojia ylitettäessä.

Kiinteä jatkopuomi

TMK 300 on varusteltavissa kiinteällä jatkopuomilla. Pultattavien sovitelevyjen ansiosta jatkopuomi voidaan irrottaa vaivatta, mikäli jatkopuomi ei sen hetkiseen työhön sovellu. Jatkopuomi on oivallinen lisävaruste varsinkin karsimen kanssa, sillä se tekee liikkestä entistä nopeampaa ja pehmeämpää pidemmän varren ansiosta. Jatkopuomi suunnitteltiin etenkin kauhanpyörittäjän kanssa käytettäväksi, sillä sen avulla saadaan pidettyä pyörittäjän arat letkut turvallisen välimatkan päässä oksista ja näin minimoidaan letkuille aiheutuvat vahingot.

Kiinteä linkku

TMK:n Linkku luo kouran käytettävyyteen lisää monipuolisuutta ja nopeutta. Linkku suunniteltiin nopeuttamaan hydraulisen jatkopuomin kanssa työskentelyä, mutta sen ansiosta mahdollistui myös kouran käyttö koneissa jotka eivät itsessään pysty kouraa kallistamaan. Nyt pystymme tarjoamaan ratkaisun myös kouran käyttämiseen esimerkiksi maatalouskuormaimilla ja harvestereilla. Linkun kääntökulma on jopa yli 180 astetta, mikä takaa laajat liikkeet ja riittävän pieni sylinteri pitää huolen liikkeen nopeudesta. Linkku kiinnitetään kouraan pulttikiinnityksellä, jolloin sen voi nopeasti myös irroittaa ja kouraa voi näin käyttää helposti tarpeen vaatiessa myös kaivinkoneella.

Sovitelevyt

Pultattavat pikakiinnikkeet mahdollistaa käytön usealla eri koneella.

Halkaisuterä

Halkaisuterällä saat viimeisteltyä kouralla leikkaamasi puut sopivan paksuisiksi, ilman turhaa säätöä. Halkaisuterä kiinnittyy kouran kylkeen nopeasti kolmella pultilla. Halkaisuterä toimii parhaiten irtoterämalleissa, kun puiden kuormaamisen voi näin tehdä samalla kouralla.

Kantapää

Kantapäällä saat lisätukevuutta ja luotettavuutta kouraan maastossa likkuessa. Sillä voit huoletta ottaa tukea, oli koneen koko mikä tahansa. Kantapää kiinnittyy kouran takaosaan pulteilla tarjoten loistavan tukipisteen kaivurin liikutteluun.

Sylinterivaihtoehdot

TMK 300 on varusteltavissa eri sylinterivaihtoehdoilla.

1. Normaali pääsylinteri, suositeltu paine 280 bar
2. Isompi pääsylinteri, suositeltu paine 220 bar, normaalin max 280 baarin sijaan
3. TMK Turbo on patentoitu teleskooppisylinteri, jossa pienempi sylinteri toimii aina ensin, jolloin liike on nopeaa, ja kun pienen sylinterin voima loppuu tulee iso sylinteri automaattisesti mukaan. Näin saadaan erittäin nopea liike kuitenkaan yhtään puristusvoimaa heikentämättä.  TMK Turbon suositeltu paine on 220 baaria.

TMK Turbo ja isompi pääsylinteri ovat erinomaisia valintoja varsinkin kauhanpyörittäjien kanssa työskennellessä jolloin alennettu paine ei estä suurienkaan puiden katkaisua. TMK Turbo kasvattaa työtehokkuuttasi jopa 15%!

Videot

Lisää videoita
+

  Kuvat

  Lisää kuvia
  +

  Tekniset tiedot

  Sylinteritaulukko

  Mitat

  Takaisin ylös