fbpx

TMK 400

"Big Boy"

TMK 400 ”Big Boy” on suurin yksilö tämän hetken kouraperheessä. TMK 400 kehitettiin Keski-Euroopan suuria puita varten. TMK 400:lle voiman tuottaa varta vasten tälle kouralle suunnitellut sylinterit joiden ansiosta Big Boylla voidaan katkaista jopa 400mm halkaisijaltaan oleva puu. Big Boy soveltuu 10-30 tonnisiin kaivinkoneisiin.

400 mm

535 kg

10-30 tonnia

Lue lisää Big Boysta
+

Kouran avauma on jopa 1070mm ja keveytensä ansiosta koura tarjoaa loistavan ratkaisun sekä pienemmän risukon, että suuremmankin tukkipuun raivaamiseen. TMK 400:sen vahva kotelomainen rakenne kestää myös suurimpien puiden aiheuttamat vääntelyt ja samalla kouran paino on saatu pidettyä alle 550 kg! TMK 400 mahdollistaa myös hieman isomman kaivinkoneen tuottavuuden myös talviaikana kun muuta työtä kaivinkoneelle saattaa olla vaikea löytää. Näin varmistetaan koneen tuottavuus vuodenajasta riippumatta. TMK Big Boyn suositeltu käyttöpaine on sylinteristä riippuen 200-300 baaria.

Lisävarusteet

Tehokkaat lisävarusteet laajentavat työmahdollisuuksiasi.

Kasva työsi mukana
+

Joukkokeräin

Joukkokeräin lisää kouran tehokkuutta merkittävästi. Keräin toimii automaattisesti kiinni-auki liikkeellä aina nipun pudottamiseen saakka. Kun koura sulkeutuu, keräinkäpälä aukeaa puun toiselle puolelle. Kun kouraa jälleen avataan, kaappaa keräinkäpälä puut otteeseensa, vasta tämän jälkeen kahmain avautuu. Näin puut pysyvät koko ajan tiukasti otteessa. Vasta nippua pudotettaessa tarvitaan joko yhtä sähköventtiiliä tai vaihtoehtoisesti paineventtiiliä, jolla nippu vapautetaan keräimen otteesta. Keräimen yksinkertainen toiminta mahdollistaa nopean ja helpon työskentelyn. Korkean tuottavuutensa vuoksi keräin onkin maailmanlaajuisesti TMK:n suosituin lisävaruste.

Karsin

Karsimella saadaan viimeinen silaus niin energiapuun tekoon, kuin TMK 400, TMK 300 & TMK 200 lisävarustepakettiinkin. Meillä on markkinoiden ensimmäinen helposti hallittava karsiva koura kaivinkoneeseen, joka toimii ilman rullia tai sykkeitä. Karsiminen on sujuvaa salmiakin muotoisen karsinkolon ansiosta. Salmiakin muoto koneen suuntaisesti antaa liikkumavaraa kouran asennolle puuhun nähden. Näin saadaan aikaan sulava liike, jolloin karsiminen on nopeaa ja ennenkaikkea yksinkertaista. Pohjoismaissa karsin onkin todella suosituin lisävaruste karsitun rangan kysynnän vuoksi. Karsin on mahdollista asentaa myös sähköttömänä. Karsin on helppo liittää myös jälkiasennuksena.

Sovitelevyt

Pultattavat pikakiinnikkeet mahdollistaa käytön usealla eri koneella.

Halkaisuterä

Halkaisuterällä saat viimeisteltyä kouralla leikkaamasi puut sopivan paksuisiksi, ilman turhaa säätöä. Halkaisuterä kiinnittyy kouran kylkeen nopeasti kolmella pultilla. Halkaisuterä toimii parhaiten irtoterämalleissa, kun puiden kuormaamisen voi näin tehdä samalla kouralla.

Kantapää

Kantapäällä saat lisätukevuutta ja luotettavuutta kouraan maastossa likkuessa. Sillä voit huoletta ottaa tukea, oli koneen koko mikä tahansa. Kantapää kiinnittyy kouran takaosaan pulteilla tarjoten loistavan tukipisteen kaivurin liikutteluun.

Sylinterivaihtoehdot

TMK 400 on varusteltavissa eri sylinterivaihtoehdoilla.

1. Normaali pääsylinteri, suositeltu paine 280-300 bar
2. TMK Turbo on patentoitu teleskooppisylinteri, jossa pienempi sylinteri toimii aina ensin, jolloin liike on nopeaa, ja kun pienen sylinterin voima loppuu tulee iso sylinteri automaattisesti mukaan. Näin saadaan erittäin nopea liike kuitenkaan yhtään puristusvoimaa heikentämättä. TMK Turbon suositeltu paine on 200-220 baaria.

TMK Turbo on erinomainen valinta varsinkin kauhanpyörittäjien kanssa työskennellessä jolloin alennettu paine ei estä suurienkaan puiden katkaisua. TMK Turbo kasvattaa työtehokkuuttasi jopa 15%!

Videot

Lisää videoita
+

    Kuvat

    Tekniset tiedot

    Sylinteritaulukko

    Mitat

    Takaisin ylös