fbpx

TMK 400

"Big Boy"

TMK 400 ”Big Boy” on suurin yksilö tämän hetken kouraperheessä. TMK 400 kehitettiin Keski-Euroopan suuria puita varten. TMK 400:lle voiman tuottaa varta vasten tälle kouralle suunnitellut sylinterit joiden ansiosta Big Boylla voidaan katkaista jopa 400mm halkaisijaltaan oleva puu. Big Boy soveltuu 10-30 tonnisiin kaivinkoneisiin.

400 mm

560 kg

10-30 tonnia

Lue lisää Big Boysta
+

Kouran avauma on jopa 1070mm ja keveytensä ansiosta koura tarjoaa loistavan ratkaisun sekä pienemmän risukon, että suuremmankin tukkipuun raivaamiseen. TMK 400:sen vahva kotelomainen rakenne kestää myös suurimpien puiden aiheuttamat vääntelyt ja samalla kouran paino on saatu pidettyä alle 560 kg! TMK 400 mahdollistaa myös hieman isomman kaivinkoneen tuottavuuden myös talviaikana kun muuta työtä kaivinkoneelle saattaa olla vaikea löytää. Näin varmistetaan koneen tuottavuus vuodenajasta riippumatta. TMK Big Boyn suositeltu käyttöpaine on sylinteristä riippuen 220-320 baaria.

Lisävarusteet

Tehokkaat lisävarusteet laajentavat työmahdollisuuksiasi.

Kasva työsi mukana
+

Risuterä

Risuterän ansiosta voit leikata kaikkein pienimmätkin risut nätisti. Pultattava lisäterä teroitetaan vain toiselta puolelta ja se poistaa kahmaimen ja terän välissä olevan välin. Tämän ansiosta leikkuuliikkeestä tulee saksimaisempi ja jopa kaikkein taipuisimmat risut leikkaantuvat siististi. Tämä on siis hakettajan unelma! TMK Risuterällä on mahdollista leikata 0 – 15 cm puita, eikä sillä tulisi leikata isompia puita.

Joukkokeräin

Joukkokeräin lisää kouran tehokkuutta merkittävästi. Keräin toimii automaattisesti kiinni-auki liikkeellä aina nipun pudottamiseen saakka. Kun koura sulkeutuu, keräinkäpälä aukeaa puun toiselle puolelle. Kun kouraa jälleen avataan, kaappaa keräinkäpälä puut otteeseensa, vasta tämän jälkeen kahmain avautuu. Näin puut pysyvät koko ajan tiukasti otteessa. Vasta nippua pudotettaessa tarvitaan joko yhtä sähköventtiiliä tai vaihtoehtoisesti paineventtiiliä, jolla nippu vapautetaan keräimen otteesta. Keräimen yksinkertainen toiminta mahdollistaa nopean ja helpon työskentelyn. Korkean tuottavuutensa vuoksi keräin onkin maailmanlaajuisesti TMK:n suosituin lisävaruste.

Karsin

Karsimella saadaan viimeinen silaus niin energiapuun tekoon, kuin TMK 400, TMK 300 & TMK 200 lisävarustepakettiinkin. Meillä on markkinoiden ensimmäinen helposti hallittava karsiva koura kaivinkoneeseen, joka toimii ilman rullia tai sykkeitä. Karsiminen on sujuvaa salmiakin muotoisen karsinkolon ansiosta. Salmiakin muoto koneen suuntaisesti antaa liikkumavaraa kouran asennolle puuhun nähden. Näin saadaan aikaan sulava liike, jolloin karsiminen on nopeaa ja ennenkaikkea yksinkertaista. Pohjoismaissa karsin onkin todella suosituin lisävaruste karsitun rangan kysynnän vuoksi. Karsin on mahdollista asentaa myös sähköttömänä. Karsin on helppo liittää myös jälkiasennuksena.

Kallistin

Haluatko leikata isoja roikkuvia oksia? Tai työskennellä epätasaisessa maastossa ja jättää kannon mahdollisimman lyhyeksi? Vai tarvistetko vain vähän lisää ketteryyttä puiden pinoamiseksi? Kallistin on juuri oikea lisäominaisuus sinulle. Kallistin sopii sekä TMK 300 että TMK 400 malleihin ja kestää kovan työn asettamat haasteet metsäolosuhteissa. Kallistin kallistuu 90° kumpaankin suuntaan, joten sillä on helppoa leikata pitkiä oksia, mutta se myös antaa kouralle lisäketteryyttä ja sillä saatkin liikuteltua leikattua puuta helposti. Kallistinta voidaan käyttää joko omalla hydrauliikkalinjalla tai kouran linjalla hieman 6/2 sähköventtiilin apua käyttäen.

Sovitelevyt

Pultattavat pikakiinnikkeet mahdollistaa käytön usealla eri koneella.

Halkaisuterä

Halkaisuterällä saat viimeisteltyä kouralla leikkaamasi puut sopivan paksuisiksi, ilman turhaa säätöä. Halkaisuterä kiinnittyy kouran kylkeen nopeasti kolmella pultilla. Halkaisuterä toimii parhaiten irtoterämalleissa, kun puiden kuormaamisen voi näin tehdä samalla kouralla.

Kantapää

Kantapäällä saat lisätukevuutta ja luotettavuutta kouraan maastossa likkuessa. Sillä voit huoletta ottaa tukea, oli koneen koko mikä tahansa. Kantapää kiinnittyy kouran takaosaan pulteilla tarjoten loistavan tukipisteen kaivurin liikutteluun.

Sylinterivaihtoehdot

TMK 400 on varusteltavissa eri sylinterivaihtoehdoilla.

1. Normaali pääsylinteri, Tällä aloitettiin kouraa kehitettäessä. Kun aluskoneesta löytyy noin 300 baria painetta, normaali pääsylinteri on turvallinen valinta.
2. TMK Turbo on patentoitu teleskooppisylinteri jossa pienempi sylinteri toimii aina ensin ja iso tulee mukaan vasta kuin pienemmän sylinteri voima loppuu. Näin saadaan valjastettua pienen sylinterin nopeus ja ison sylinterin voima ilman kompromisseja. TMK Turbo kasvattaa työtehokkuuttasi jopa 15%.

Videot

Lisää videoita
+

  Kuvat

  Lisää kuvia
  +

  Tekniset tiedot

  Sylinteritaulukko

  Mitat

  Takaisin ylös