fbpx

Yritys

TMK Energiakoura Oy on Hankasalmelta ponnistava yritys, joka valmistaa energiakouria ja niiden lisävarusteita muun muassa kaivinkoneisiin, kurottajiin ja pienkuormaimiin. Yritys on perustettu vuonna 2013, kun yhden miehen harrastuksesta alkoi kehittymään ammattimaista liiketoimintaa. TMK Energiakoura Oy:n ydinryhmäänkuuluu Toimitusjohtaja Tenho Koponen, insinööri Mika Koponen, vienti ja markkinointi johtaja Tony Koponen, vienti ja markkinointi koordinaattori Markus Särkkä ja kotimaan myyntihenkilö Jukka Kouko. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan kokonaan Suomessa laadukkaista materiaaleista.

TMK:lla on vakiintunut vientiverkosto muun muassa Eurooppassa ja Pohjois-Amerikkassa, ja uusia vientikanavia aukeaa jatkuvasti ympäri maailmaa. TMK on alan johtavia valmistajia Suomessa ja yrityksen tavoitteena on nousta yhdeksi parhaiten tunnetuimmaksi alan valmistajaksi maailmanlaajuisesti. TMK Energiakoura Oy on jo usean vuoden ajan panostanut vahvasti tuotekehitykseen ja tästä johtuen onnistunut tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja energiapuualalle. Yrityksen tavoitteena on kulkea myös jatkossa alan kehityksen aallonharjalla.

“Olen maansiirtoalan yrittäjä Keski-Suomesta. Minulla on myös maa- ja metsätila, jonka nuorenmetsän kunnostus oli huonolla mallilla. Silloin kun metsään olisi joutanut, siellä oli liian paljon lunta. Myös kaivinkone seisoi pihamaalla jouten. Lähdin miettimään miten tämän yhtälön saisi ratkaistua.
Syystalvella 2009 aloin rakentamaan verstaassani giljotiinikouraa. Sen tuli olla mahdollisimman yksinkertainen, kestävä, tehokas ja rakenteeltaan sellainen, että pystyyn jäävän puuston vauriot saadaan minimoitua. Syntyi prototyyppi, joka kesti käytössä reilun puoli tuntia. Eikun pajalle takaisin ja muutaman erehdyksen jälkeen syntyi tuote, jolla oli yllättävän näppärä tehdä ensiharvennusta lyhytperäisellä kaivinkoneella.

Aikani kouralla työskenneltyä syntyi ajatus, että josko joku muukin tarvitsee samanlaisen laitteen. Kutsuin appeni Reijon luokseni metsään. Eläköitynyt suunnittelija tulikin mitan ja piirustuslehtiön kanssa ja niin luonnostelimme ensimmäiset piirustukset paperille. Veljeni Mika on ammatiltaan suunnitteluinsinööri ja hän piirsi tietokoneella sellaiset piirustukset, joita tämän päivän metallipaja osaa lukea. Tänä päivänä myös Mika on täysipäiväisesti TMK:n palveluksessa. Niinpä keväällä 2010 ajelin kouran ja piirustusten kanssa Multialle. Multimek Oy suostui valmistamaan viiden kappaleen koesarjan. Kotikutoiset videot Youtubessa saivat ihmiset kiinnostumaan edullisesta ja yksinkertaisesta tuotteesta. Muutamia parannuksia olemme matkan varrella tehneet, mutta perustaltaan koura on alkuperäinen. Nyt kouria on valmistettu yli 700 kpl ja asiakkailta saatu hieno palaute rohkaisee jatkamaan!”

Hankasalmella 9.01.2017
Tenho Markus Koponen

 

Takaisin ylös